Aktuelles

știri

SURFACLEAN 995 – degresant lichid fără conținut de borat

Degresanți cu conținut de borat se folosesc de numeroase ori pentru degresarea aluminiului sau metalelor neferoase. Efectele boratului duc la stabilizarea nivelului de PH al soluției de degresare, protejând astfel materiile prime industriale ca alama sau aliajele de zinc. Pe baza noilor cunoștințe, a fost dovedit faptul, că boratul este dăunător reproducerii, astfel produsele cu un conținut de borat mai mare de 8,5% trebuie să fie prevăzute cu simbolul GHS 08 din data de 01.12.2010. Mai mult, tetraboratul de sodiu și acidul boric au fost incluse de către Agenția Europeană pentru Produse Chimice pe lista SVHC. Comercializăm produsele noastre de degresare EKASIT și SURFACLEAN pe lângă o gamă largă de alternative, care nu trebuie să fie prevăzute cu acest simbol.

Astfel, produsul nostru SURFACLEAN 995, ca degresant pentru imersie este perfectă pentru îndepărtarea murdăriei rezistent, ca de exemplu pastele de polisare sau uleiurile de prelucrare. Această soluție de curățare nu va afecta suprafețele din aluminiu sau din metale neferoase. SURFACLEAN 995 lasă în urmă un strat hidrofob pe suprafața componentelor, care este îndepărtată prin procesul obișniut de pre-tratament, cu un degresant ușor alcalin.

Produsul nostru SURFACLEAN 995 poate fi folosit și ca soluție de curățare intermediară înainte de fazele prelucrărilor automatizate. Dat fiind faptul, că soluția nu conține sare, nu se vor mai găsi resturi de sare perturbante pe suprafețe. Stratul hidrofob facilitează în plus și procesul de uscare, protejează piesele împotriva coroziunii și pe perioada depozitării.

Tensidele folosite în SURFACLEAN 995 sunt biodegradabile conform legii.